Xerrada informativa sobre la malaltia de Parkinson del dia 30 de maig 2016

2016-05-31    |    Parkinson, Pacientes

El passat dia 30 de maig del 2016 es va fer la primera xerrada orientada directament als pacients amb malaltia de Parkinson. Varen assistir tant pacients tractats pel pròpi centre Perfetti, socis de l'Associació Catalana del Parkinson i veins i veïnes del barri de Volpelleres.

En Victor Argüelles i l'Èlia González varen presentar de forma molt clara, entenedora i amb una interessant base científica els problemes de la malaltia fent una correlació amb els tractaments de neurorehabilitació més adients per retardar al màxim la simptomatologia de la malaltia de Parkinson.

L'objectiu de la xerrada era informar des del punt de vista de la neurorehabilitació sobre la importancia de treballar la percepció del cos durant els exercicis a través de l'atenció per fer activar les àrees cerebrals que degut a la malaltia tendeixen a deixar de funcionar. 

Després de la xerrada es va fer una demostració amb un pacient del Centre Perfetti d'un exercici neurocognitiu per millorar la postura del tronc en posició sentada.

Finalment, el Sr Enric Cama, afectat de Parkinson i també tractat amb rehabilitació neurocognitiva des de fa 6 anys va exposar la seva experiencia personal en l'àmbit de la neurorehabilitació i ens va transmetre que malgrat el temps que ha passat de la malaltia no pren medicació. La participació del Sr Enric va causar una gran acollida per tots els presents i des d'aqui volem agrair-li que hagi volgut compartir la seva experiencia amb la resta d'afectats.

Degut al gran èxit d'aquesta primera xerrada el Centre de Fisioteràpia Perfetti ja està pensant en noves xerrades informatives pels interessats d'aquesta i d'altres patologies.

 

                                                  

     Volver al listado de noticias
Temas

No se trata de enseñar al enfermo a "moverse", sino de guiarle para que dirija la atención hacia las diferentes informaciones provenientes del cuerpo.

Carlo Perfetti, Neurólogo

El aprendizaje es la condición previa al proceso de desarrollo.

Vygotsky L.S, Psicólogo

El problema está en el cerebro y no en el músculo. Usemos el cerebro del paciente.

Carlo Perfetti, Neurólogo
Nuestro sitio web utiliza cookies para mejorar los servicios que se ofrecen. Si continúa navegando, asumiremos que acepta su uso