Classes de Reforç escolar

2016-11-17    |    Pediatría, Psicopedagogía, Pacientes, Centro perfetti

Les classes de reforç escolar van dirigides a tot aquell alumnat que presenti dificultats a nivell acadèmic en determinades àrees o continguts, sense que aquestes estiguin derivades de cap trastorn específic de conducta o d'aprenentatge.

Té per objectiu principal millorar el rendiment acadèmic i desenvolupar al màxim les capacitats de l'alumne, alhora que pren més autonomia en el seu procés d'aprenentatge.

És important no esperar a veure suspensos o importants baixades del rendiment acadèmic per recórrer a classes particulars o de reforç escolar.

Quan ens trobem davant les primeres dificultats o entrebancs en l'estudi és el moment de plantejar-se buscar un reforç; ja que si esperem gaire temps, la diferència de ritme amb el grup classe serà molt més gran i per tant més complicat de recuperar.

Són necessàries classes de reforç escolar:

-    Quan l'alumne presenta dificultats en certes àrees o continguts (veiem dificultats importants a l'hora de realitzar els deures, problemes en seguir les explicacions de classe, etc.)

-    Quan es desitja potenciar els coneixements sobre certes matèries

-    Quan des de casa no es disposa del temps suficient per a proporcionar l'ajuda i el suport necessaris en les tasques acadèmiques diàries

-    Quan es detecten dificultats d'organització i planificació

-    Quan les tècniques i hàbits d'estudi no estan ben adquirits i/o es desitgen millorar

-    Quan hi ha problemes de motivació davant el procés d'aprenentatge

 

Depenent del perfil i les dificultats que presenti l'alumne serà necessari que es dediquin més o menys hores setmanals al reforç escolar. Aquestes classes poden ser particulars o en petit grup. En un inici es recomana que les classes siguin particulars; ara bé, si hi ha un petit grup d'alumnes del mateix grup classe i amb perfil i dificultats similars, les classes en petit grup poden ser molt enriquidores.

Les classes de reforç escolar, no es dediquen tant sols a proporcionar ajuda i suport en les tasques acadèmiques diàries i aprofundir en aquelles àrees o continguts on hi ha més dificultats; sinó que també es proporcionen tècniques d'estudi i estratègies organitzatives amb l'objectiu que l'alumne vagi sent cada dia més autònom en el seu procés d'aprenentatge.

Per a més informació i primeres entrevistes gratuïtes trucar a: 931929419Volver al listado de noticias
Temas

No se trata de enseñar al enfermo a "moverse", sino de guiarle para que dirija la atención hacia las diferentes informaciones provenientes del cuerpo.

Carlo Perfetti, Neurólogo

El aprendizaje es la condición previa al proceso de desarrollo.

Vygotsky L.S, Psicólogo

El problema está en el cerebro y no en el músculo. Usemos el cerebro del paciente.

Carlo Perfetti, Neurólogo
Nuestro sitio web utiliza cookies para mejorar los servicios que se ofrecen. Si continúa navegando, asumiremos que acepta su uso